top of page

KOM 2019 Training voor musici, pedagogen en muziektherapeuten: Kind-Ouder-Muziek educatie 0-4 jarige


Als mede-initiatiefneemster van ‘Muziek op Schoot’ in Nederland in 1989 en met meer dan 25 jaar ervaring in het opleiden van Muziek op Schoot docenten biedt Margré van Gestel in 2019 een bij- en nascholing traject muziekeducatie met jonge kinderen 0-4 jaar aan. De training start met een observatie traject in juni 2019, gevolgd door 10 lesdagen vanaf 20 september, steeds op vrijdagen van 10.00- 15.30 uur. Tijdens de lesdagen zijn er ouder-kind groepen aanwezig waar, door de deelnemers aan de training, onder begeleiding van de hoofddocent, muziekeducatielessen aan worden gegeven.

Locatie: 't Spectrum, Steeg 9, 5482 WN te Schijndel. (Met alle faciliteiten voor een heerlijke lunch!)

Wat je in ieder geval nodig hebt om met de training te kunnen starten zijn een ruime muzikale bagage, pedagogisch inzicht, het vermogen om met groepen te werken, organisatietalent en goede communicatieve eigenschappen. Daarnaast zijn computervaardigheden, het kunnen werken o.a. in Word en Excel, wel heel handig.

De training

Deze training is gericht op de concrete praktijk van het werken met jonge kinderen van 0-4 jaar en hun ouders en behandelt relevante en actuele theorie inzake de ontwikkeling van het jonge kind (0-4), het adequaat inzetten van liedjes, muzikale spelactiviteiten en muziek om de (muzikale) ontwikkeling te ondersteunen/ bevorderen, en de band ouder-kind te versterken.

Tijdens de training ontwikkel je vaardigheden om zelf een uitgebalanceerde muziekeducatie cursus te ontwerpen en uit te voeren. Tevens geeft de training handreikingen voor het verder ontwikkelen en uitbouwen van een lespraktijk van muziekeducatie met 0-4 jarigen.

Het hart van deze training is de aandacht voor de muziekeducatie praktijk. Tijdens deze training zijn er praktijkgroepen met baby/dreumesen en peuters aanwezig zodat theorie en de praktijk met elkaar kunnen worden verweven en dus op elkaar aansluiten. De observatie ochtenden in juni 2019 geven de deelnemer een beeld van de beroepspraktijk.

Een intensieve training, gegeven door een ervaren en enthousiaste docente met een garantie voor snelle en adequate feedback in een positieve leeromgeving.

De info brochure en het inschrijfformulier is te downloaden: www.zingendoemaarmee.nl


Nog meer om te lezen
Recent Posts
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Classic
  • Twitter Classic
  • Google Classic
bottom of page