Ons team

Margré van Gestel

  • Facebook Social Icon

facebookagina Margré

Margré van Gestel,
muziekpedagoge en specialist Infant Mental Health

Margré van Gestel (1954), bestuurslid van ISME (International Society for Music Education, 2014-2018), secretaris van Gehrels Muziekeducatie (sinds 2003), voorzitter van Stichting ukkepuk-concerten (sinds 2015) en drijvende kracht achter musicalgroep Steps on Stage (1994-2018). Ze was voorzitter van ECME (Early Childhood Music Education commission, 2008-2014),  oprichtster en voorzitter van de Stichting MoS (2008-2014) bestuurslid van Peuters en Muziek (1988- 2009). Sinds juni 2019 zet ze zich in als bestuurslid (vanaf januari 2020 als voorzitter) van Stichting Koorplein Noord-Brabant. Zo draagt ze bij aan kwaliteit muziekeducatie 0- 12 jarigen en koorzang voor 0-18 jarigen.

Margré is een van de reviewers van MERYC  (European Network of Music Educators and Researchers of Young Children). 

Als voorzitter van ECME had ze de touwtjes in handen van de organisatie van 3 internationale ECME congressen: Corfu (2012) Brazilia (2014) en Ede (2016). Ook organiseerde ze in 2016 'The International Summer Course':  'Beyond the basics' voor musici en docenten die werken met jonge kinderen 0-4.

Ukkepuk-concerten (culturele ANBI)

Als voorzitter van de Stichting Ukkepuk-concerten is ze de  organisator van en contactpersoon voor muziekgezelschappen die een Ukkepuk-concert willen uitvoeren. Deze Ukkepuk-concerten presenteert ze samen met Clown Pidoe. José Retra is haar vaste 'maatje' wanneer het gaat om de arrangementen voor 'O.K. Zing en doe maar mee' en voor de Ukkepuk-concerten.

Muziekeducatie 0-4

In 1989 was ze mede initiatiefneemster van muziekeducatie voor jonge kinderen (Muziek op Schoot) en inmiddels is ze al meer dan 30 jaar docente bij- en nascholing voor pedagogische medewerkers in Nederland en docente aan opleidingen waar pedagogen en musici zich kunnen bekwamen in het werken met jonge kinderen en muziek zowel in Nederland (docentenopleiding MoS) als in België (Postgraduaat 0-4) en (vanaf 2019) de Kind-Ouder-Muziek opleiding.

Als specialiste IMH en muziekpedagoog zet ze zich ook in voor de 'Zing en Groei' bijeenkomsten en is medeauteur van de Methodiekhandleiding 'Zing en Groei'.

In eigen beheer heeft ze inmiddels 3 uitgaves met liedjes voor jonge kinderen 0-4 uitgegeven. 

Opleidingen

Naast het diploma volledig bevoegd onderwijzeres (met specialisatie muziek) en een eerste graads bevoegdheid muziekpedagogiek (schoolmuziek/docentmuziek) behaalde ze een certificaat Orff Shulwerk, het diploma Muziek in de basisschool en bezit ze verschillende certificaten Kinderkoor-directie en behaalde certificaten voor 3 niveau's tijdens 'Internationale Kurt Thomas' dirigenten cursussen.

Margré sloot in 2017 de opleiding tot specialist "Infant Mental Health" (RINO Vlaanderen) met succes af en biedt  nu ook 'Zing en Groei' bijeenkomsten en 'Zingen in de zwangerschap': 'Expectation', aan.

Ze is gediplomeerd Motorisch Remedial Teacher en in het bezit van het certificaat NLP practioner and NLP master (INLPTA: The International NLP Trainers Association).

 

Ervaring

In Zevenhuizen ZH hebben vele jonge kinderen, basisschoolleerlingen, jongeren en volwassenen, van 1977 tot 2015 onder haar leiding genoten van Muziek op Schoot, de muzieklessen op de basisscholen 't Reigerbos en de Ing J.P. Keijzerschool, AMV lessen, musicallessen zang, koorscholingsprojecten of gezongen in een van haar koren: 't Kraaiennest, Viswijvenkoor Sooitjevisch, Singend Goetje, R.K. gelegenheidskoor, Cantorij, de Zingerij, Gouds R.K. kinderkoor. 

 

Vanuit 'de culturele commissie Stichting Zeven Muzen' en later bij 'Stichting Steps on Stage" was ze, van 1994 tot 2017 de organisator van vele musicalproducties voor kinderen en jongeren en was ze zangcoach bij verschillende musical producties voor volwassenen.

 

Na haar verhuizing, terug naar 'de roots' in Schijndel in 2016, verzorgde ze o.a. in Meierijstad de K-O-M (Kind-Ouder-Muziek) cursussen, de cursussen 'Muzikale avonturen' voor 4-6 jarigen, de zang- en koorlessen voor 6-10 en voor 11-21 jarigen, zangcoaching volwassenen en is ze dirigente van koor A-meezing in Schijndel, Jeugdkoor Triangel in Den Dungen, het Michaelkoor in Sint-Michielsgestel en van het Kinderkoor 'TOF!' in Schijndel.

 

In 2018-2019 zette ze zich, als dirigente en mede-organisator belangeloos in voor het benefietconcert: 'The Voices of Meierijstad' ter ondersteuning van kinderdagverblijf 'Little Angels' in Zuid-Afrika.

 

In 2019 stapte ze de basisschool weer in als vakleerkracht muziek op 't Molenveld in Berghem, verzorgt ze voor Muzelinck de 'Spring en Zing' cursussen voor 0-4 jarigen in Oss en is ze lid van het "Kunst en Geluk" Muzelinck team.

José Retra 

José Retra

PHD Early Childhood Music Education, Bachelor pedagogiek (Nijmegen, NL), post-bachelor early childhood music education conservatory Amsterdam, MA Psychology for Musicians, B.Mus. piano  conservatory Arnhem (NL).

Componiste, docent voorschoolsemuziekeducatie 0-4​, board member ECME (Early Childhood Music Education commission vallende onder the International Society for Music Education: ISME 2012-2016) medeorganisator van: International Summer Course: 'Beyond the basics'.

 

 

© 2020 Margré van Gestel                                                                        Lid van NVvMT (Nederlandse Vereniging voor Muziek Therapie)

O.K! Zing en doe maar mee!

KvK nr: 29042375 

BTW nr: 0536.06.796

Bezoekadres:

SCHIJNDEL

e-mail: info@zingendoemaarmee.nl

O.K! Zing en doe maar mee!

  • Facebook Social Icon

Klantenservice: info@zingendoemaarmee.nl

Bezoeken van de website betekent dat u de door WIX ingebouwde cookies accepteert.