top of page

O.K! Zing en doe maar mee 

Spelenderwijs samen muziek maken is samen zingen, samen spelletjes spelen en vooral samen plezier maken. De uitgaves van 'O.K! Zing en doe maar mee' helpen u, als ouder of opvoeder een handje, doordat ieder liedje voorzien is van een illustratie/ vertelplaat en informatie over de spelactiviteiten en de ontwikkeling van het jonge kind.

De tracks van de nieuwe liedjes uit de Envelop staan niet op cd maar zijn te downloaden. Zo heeft u de liedjes sneller 'bij de hand'. 

Van 1-2-3 uit 'Doosje 2'
Ik kom je pakken uit 'De Envelop'
Dag allemaal uit 'De Envelop'
Schone luier uit 'De Envelop'

Reacties van ouders

.Favoriet zijn 'Ik ga je pakken' (ook buiten), 'Laat je stem eens horen' (mooie boodschap toch om ouders en kinderen mee te geven), Willemijntje, Feest in de stad en Van 1,2,3. Deze liedjes zingt ze ook zelf. In het algemeen slaat ze vaak wat zinnen over bij langere liedjes (bv bij Maneschijn). De melodie of tekst van liedjes uit de les herinnert ze zich soms beter dan ikzelf!

S. en ik hebben er heel erg van genoten! Het is echt een uurtje quality time samen. En door samen de liedjes thuis te zingen, hebben we weer opnieuw momentjes van quality time. Zo gezellig om samen te dansen en zingen!

Welke liedjes (of fragmenten van liedjes) zingt u kind al zelf?  

Heel veel! 'Ik kom je pakken...' - '

Hallo, hier is Pino' - 'Ik ben een heel klein muisje en dans graag in het rond' - 'Willemijntje' - 'In de maneschijn'- 'Stap en stop' - 'Van 1-2-3' - 'het opruimliedje'

Momenten om te delen: A. loopt vaak weg als ze iets moet doen, zoals aankleden, jas aan, haren kammen etc. Het liedje 'ik kom je pakken' helpt enorm om het speels te houden en haar toch weer erbij te halen. Ook het opruimliedje 'Victoria' helpt ons bij het opruimen en we maken allerlei varianten bij andere activiteiten die weerstand oproepen..leuk!

Zelf vind ik de lessen ook erg leuk, dit komt natuurlijk ook omdat Q. erg veel plezier heeft en ook met eigenlijk alle activiteiten/spelletjes die je aandraagt enthousiast mee doet. Verder zijn de tunnels (bij het liedje: Kom in mijn armen)  en de opstapjes favoriet om over te kruipen. 

De groepsgrootte en variatie is ook leuk, zo leren de jongere kinderen weer van de ouderen. Kortom, ik (en Q. waarschijnlijk ook) vinden het heel jammer dat de lessen al weer bijna voorbij zijn. Wij zouden graag een vervolg zien!

When the ducks woke up uit 'The Little Box'
bottom of page