Agenda

IMG_5733.JPG

Kinderkoor ToF! 

IMG_5745.JPG

Kinderkoor Tof!

2010 mei 29 en 30 013.JPG

Training Muziekeducatie 0-4 jarigen

IMG_5721.JPG

Kinderkoor ToF!

UC-Ede-123-JvW-180716 (3).jpg

Kinderkoor Tof 

Skippybal_Jongetje_Zonder Achtergrond_ZE

Ukkepuk concert i.s.m. Stichting Pallieter en symfonieorkest Muziek Souvenir

Zondag 14 november 2021 Jubileumconcert Shantykoor 't Kraaiennest

De vrijdagmiddag repetities starten weer in de week van 6 september 2021.

De opname van het carnavalslied is prima gelukt in de Energy studio in Veghel.

Woensdagmiddag 16.00- 17.00.

 Nieuwe groep 6-8 jarigen is gestart.

 

Start

vrijdag 14 januari 2022 in Oss

Zaterdagochtend en zaterdagmiddag  9 oktober 2021 met Musical Souvenir in Capelle aan den IJssel.

(Besloten concerten)

Voorlopig geen nieuwe items op de agenda i.v.m. de Corona crisis

August 31, 2020

We genieten van de rust, hopen dat we binnenkort weer mogen en kunnen starten met de muziek activiteiten. Voor nu: genieten van de tuin, artikelen schrijven, vakliteratuur lezen, en af en toe een nieuw blog. Blijf gezond!

Babycafé in de Bibliotheek: workshop muziek met de allerkleinsten 0-2 jaar voor bibliotheek medewerkers

March 04, 2020

We gaan aan de slag op donderdagochtend 5 maart 2020 van 10.00-12.30 uur met boeken, liedjes en spelactiviteiten voor de allerkleinsten. Medewerkers van de Centrale Bibliotheek in Den Haag krijgen een workshop muziek met de allerjongsten aangeboden waardoor ze nog beter in staat zijn om met de baby/ dreumes en de ouders  in de bibliotheek aan de slag te gaan met muziek. 

Training Muziek..ja Leuk!

February 05, 2020

Als pedagogisch medewerker aan de slag met muziek is super leuk! Tijdens een training van 3 avonden werken aan uitbreiding van het liedrepertoire, muzikale spelactiviteiten en de theorie van muziek én hoe aan te sluiten bij de ontwikkeling van de kinderen. Daarna nog twee ochtendbijeenkomsten waar de pm-ers ook zelf aan de slag gaan om in de groep muziekactiviteiten uit te voeren. 

Kerstzangproject 2019 klonk als een klok!

December 20, 2019

Het kerstprojectkoor (individuele inschrijving) verzorgde, samen met blaasensemble Lima Musica, en de kinderkoren Triangel en Tof! twee kerstconcerten in Meierijstad op zaterdag 21 december en zondag 22 december 2019. 

Masterclasses muziekeducatie in Yakutsk

June 28, 2019

Margré is, door het Ministerie van Cultuur en Spirituele Ontwikkeling in de republiek Sakha (Yakusk- Rusland) uitgenodigd om lezingen en master-classes te geven in Yakutsk- Rusland in de periode 28 juni - 5 juli 2019. 

Muziekeductielessen voor 0-4 in het Berenhuis op 28 mei 2019.

May 27, 2019

Of je nu baby, dreumes of peuter bent je mag allemaal mee naar de muziekles met PINO. We gaan zingen, luisteren, rammelen, dansen, bewegen op muziek, blokken bouwen en nog veel meer. Wordt vast reuze gezellig.

Muziek in het Mama-café in Den Dungen

May 16, 2019

Samen zingen, bewegen en spelen. Margré maakt er, als specialist muziekeducatie 0-4,  een gezellige, leerzame en muzikale ochtend van. 

Gastouderevent ViaViela: 2 workshops

March 22, 2019

Margré geeft twee maal een workshop tijdens het gastouder-event in Veldhoven: 'De eerste 1000 dagen: muziek en de ontwikkeling van het kind'. In totaal 190 gastouders doen mee aan dit event: om 13.30 uur en om 15.00 uur.

The VOICES of Meierijstad

January 19, 2019

Bijna 100 zangers die samen met solisten uit Meierijstad en Karin Bloemen een benefietconcert verzorgden voor de Stichting Angels for Little Angels.  De gehele opbrengst gaat naar Kinderdagverblijf 'Little Angels' in Houtbay, Zuit-Afrika. Margré is de dirigente en houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met 'de nootjes' en de zangers en nog veel meer. Kijk ook eens op www.angelsforlittleangels.nl

Keynote speaker op het Congres 'Singing with children' in Italie

December 11, 2018

Tijdens het congres in Bozen, Italie, verzorgde Margré de volgende presentatie en workshop: The importance of singing and music making together during the first thousand days of life.  

Congres Vroeg-signalering in Eindhoven

November 27, 2018

Mentaliserende liedjes zijn speciaal voor de jonge ouders met jonge baby's geschreven liedjes die ouders helpen bij het leren kennen van hun baby. Margré geeft een deelsessie op het congres in Eindhoven waar ook de inhoud van de muziektherapeutische bijeenkomsten "Zing en Groei' aan bod komt.

Workshops: De eerste 1000 dagen: Muziek in Infant Mental Health

October 11, 2018

Tijdens het lustrumsymposium 'Er zit muziek in de JGZ' in Paterswolde verzorgt Margré 2 workshops voor jeugdartsen. Hoe het inzetten van ’mentaliserende liedjes’ en muzikale spelactiviteiten, aansluitend bij de dagelijkse routine in een gezin, bijdragen aan de versterking en verdieping van de ouder-kind relatie, het proces van veilige hechting ondersteunen en de ontwikkeling van het jonge kind begeleiden. 

'Zing en Groei' verdiepingsdag

October 11, 2018

Voor de muziektherapeuten uit de 'Zing en groei' groep organiseert  Margré samen met Barbara Kranz de verdiepingsdag. 

Muzikale avonturen voor 4, 5 en 6 jarigen

October 02, 2018

Kleuters houden van muziek maken. Ze willen nog meer klanken ontdekken en maken zich, vooral door bewegen, veel muzikale begrippen eigen. Ze kunnen al zingen, vinden kringspelletjes heel leuk, houden van dans- en bewegingsspel en kunnen de staaf- en ritme instrumenten al aardig hanteren. Ze zijn heel goed in voor- en nadoen, en zo leren ze snel en gemakkelijk.

Wat gaan we doen?

Spelenderwijs met heel veel beweging en spelactiviteiten gaan we samen muziek maken. We gaan zingen, spelen en bewegen. We trainen het geheugen door meerdere coupletten te onthouden. We maken van de liedjes en bewegingsspel een theaterstuk zodat de muziek en de tekst betekenis krijgt en daardoor beter onthouden wordt. We bewegen en spelen met maat en ritme en andere muzikale begrippen zoals, kort en lang, luid en zacht, snel en langzaam. We maken muziek aan de hand van grafische notatie als voorbereiding op het ‘echte noten lezen’ en starten met componeren.

Wanneer: Woensdagmiddag 15.15- 16.15 uur

Waar:  Schijndel, Hopveld 31

Aantal lessen: 26 lessen. Start op 3 oktober 2018, laatste les 26 juni 2019

Kosten: € 32,50 per maand (8 maanden)

Muziekeducatie les op KC Confetti in Rosmalen

September 27, 2018

Een muziekeducatie les met 25 kinderen en hun ouders op 28 september 2018 tijdens de open dag van KC Confetti in Rosmalen. Het was weer genieten van de zingende, klappende en dansende kinderen. 

Kind-Ouder-Muziek: een cursus van 8 bijeenkomsten

September 23, 2018

Met uw (klein)zoon of- dochter naar muziekles? Samen zingen en muziekspelletjes spelen. Kennismaken met geschikte instrumentjes en samen dansen?  Cursus van 8 lessen: maandagochtend 24 september (Noordkade Veghel)   en een cursus van 4 lessen op vrijdagochtend (vanaf 22 oktober 2018) in 't Spectrum in Schijndel.

Kinderkoor Parochie St Michael in Schijndel

September 06, 2018

Zing je graag en wil je ook noten leren lezen? Kom dan meedoen met het kinderkoor. Waar: Kerkzaaltje tegenover de pastorie (Vicarus van Alphenstr. 16-18)  in Schijndel Wanneer: Vrijdagmiddagen vanaf 7 september. Hoe laat: 16.00-17.00 uur. Voor wie: Kinderen tussen de 6 en 11 jaar. We leren ook muziektheorie en van blad zingen met de methode: 'Nachtegaal'. Graag even een berichtje wanneer je mee wilt komen doen via het info adres. 

Zing maar mee: Koorzang voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar

September 04, 2018

Zingt uw uw zoon/ dochter graag en wilt u dat ze een goede basis krijgen om een leven lang te kunnen genieten van (samen) zingen dan is dit een mooi moment voor hem of haar om mee te komen doen.  De lessen zijn op woensdagmiddag van 15.00- 16.00 uur. A capella of met piano begeleiding of met cd. Er wordt een begin gemaakt met noten leren lezen en van blad zingen en we gebruiken daarbij de methode 'Nachtegaal'. Het aanschaffen van de methode en een stemvork hoort er dus bij. We zingen veel verschillende liedjes, maar wel altijd liedjes die geschikt zijn voor een zich ontwikkelende kinderstem.

Zing maar mee: Koorzang voor jongeren tussen de 11 en 18 jaar

September 06, 2018

Zingt uw zoon/ dochter graag en wilt u dat ze een goede basis krijgen om een leven lang te kunnen genieten van (samen) zingen dan is dit een mooi moment voor hem of haar om mee te komen doen.  De lessen zijn op vrijdagmiddag van 17.30- 18.30 uur. A capella of met piano begeleiding of met cd. Er wordt een begin gemaakt met noten leren lezen en van blad zingen en we gebruiken daarbij de methode 'Nachtegaal'. De aanschaf van de methode en een stemvork hoort er dus bij. De jongeren mogen ook zelf aangeven welke nummers ze heel graag willen zingen.

Optredens A-Meezing Schijndel

September 03, 2018

Koor A-meezing heeft weer verschillende optredens in de planning: Heeswijk, Vught, Sint-Oedenrode, Schijndel.... neem een kijkje op de website van A-meezing. 

ISME wereldcongres in Baku, Azerbadijan

July 13, 2018

Als bestuurslid van The International Society for Music Education (ISME) is Margré in Baku. Ze presenteert er ook een lezing: 'The first thousand days of life: Music education 0-4 and Infant Mental Health. 

Muziek in Maarssen

June 26, 2018

Een muziekles op De Klimop in Maarssen tijdens de afscheidsochtend van een van de pedagogisch medewerkers.

Sing-in Litserborg Den Dungen voor basisschoolleerlingen

May 18, 2018

Samen lekker zingen op de zaterdag 19 mei in de Litserborg in Den Dungen. Kom maar lekker mee doen.

Musical Robin Hood met musicalgroep Steps on Stage

April 12, 2018

Als voorzitter (en oud zangdocente) bij Steps on Stage is Margré aanwezig bij de uitvoeringen van de musical Robin Hood op vrijdag 13 en zaterdag 14 april in theater Swanla in Zevenhuizen. 40 kinderen tussen de 4 en de 18 jaar laten zien wat al kunnen met dansen, zingen en toneelspelen. Het wordt vast en zeker weer prachtig.

Sing-in Litserborg Den Dungen

March 30, 2018

Samen zingen en muziek maken voor kinderen 0-6 jaar en hun ouders.

ZoKinderopvang

November 27, 2017

In november/ december 2017 en in januari/ februari 2018: Training om muziek toe te passen in de dagelijkse routine van het KDV, voor 210 medewerkers (babygroep, dreumesgroep, peutergroep en BSO) van ZoKinderopvang in West-Brabant en Zuid-Holland

Muziek.. ja leuk!

October 10, 2017

Een middag je, als pedagogisch medewerker, verdiepen in liedjes, beweging en spelvormen met muziek met de allerjongsten van 2-4 jaar op Peuterspeelzaal 'Het Berebootje' in Breda.

Professionaliseringsdag Gehrels Muziekeducatie

November 03, 2017

Infant Mental Health en Muziek - Muziek in Infant Mental Health. De eerste duizend dagen in het leven van een kind blijken de allerbelangrijkste te zijn. In de 21 ste eeuw is het opvoedproces kwetsbaar, verloopt de ontwikkeling van het jonge kind niet altijd optimaal en kan de band ouder-kind zich niet altijd goed ontwikkelen.  Muziek, samen zingen en muzikale spelactiviteiten kunnen een stimulans zijn voor ontwikkeling van het kind en kunnen een goede relatie ouder-kind ondersteunen. In deze workshop bespreken we de theorie over hechting.  We gaan aan de slag met (nieuwe) liedjes en bedenken en voeren muzikale spelactiviteiten uit die ingezet kunnen worden om de hechting te ondersteunen. Er is veel aandacht voor de jongste baby’s en de dreumes maar ook voor de peuter met ouder.

Hartemert Schijndel

August 26, 2017

'Zing en doe maar mee' staat met een kraampje op Hartemert Schijndel met informatie over alle muziekeducatie cursussen van 'Zing en doe maar mee' en de muziektherapie sessies van Zing en Groei.

Training medewerkers Centrale Bibliotheek Den Haag

May 11, 2017

Een één-daagse training voor medewerkers van de Centrale Bibliotheek Den Haag  waarbij ze kennis maken met het aansluiten met muziekeducatie in het begeleiden van ouders en jonge kinderen in de bibliotheek.

KDV Confetti Rosmalen

April 02, 2017

Muziekles in het kader van het 15 jarig bestaan van het Kinderdagverblijf.

Korte introductie muziekeducatie met jonge kinderen tijdens de Training"Focus op hechting"

March 28, 2017

Hoe muziek ingezet wordt bij 0-4 jarigen en wat het zou kunnen betekenen voor de ontwikkeling van het jonge kind en hoe muziek en zang een rol kan spelen bij de relatie tussen ouder en kind.

Adelante: vestigingen Geleen, Maastricht en Blerick: muziekles met de peuters met TOS en een training voor de medewerkers

March 22, 2017

Samen met de kinderen genieten van een muziekeducatie les en daarna alle 'ins and outs' van het geobserveerde.  Leren hoe je liedjes en muziekspel aan kunt laten sluiten bij de ontwikkeling van de jonge kinderen, kunt variëren en net ietsje moeilijker kunt maken

Methodieklessen Post-graduaat 0-4, MUZES, Mechelen. Belgie

February 17, 2017

Opbouw van muziekeducatie cursus en lessen. Aansluiten bij de ontwikkeling en de interesse van 0-4 jarigen (en hun ouders). Doelstellingen, overgangen, tegenstellingen, variatie en progressie..... en nog veel meer.

Please reload